Onde ånder – Hvorfor er de der?

Werbung

Jeg hadde fem sos spør:
Hvorfor er det onde ånder?
Du kan kalle gode og onde ånder. Og noen ganger spør jeg meg selv, hvorfor er det noen onde ånder som vil skade uskyldige mennesker?

Om de er gode eller onde ånder er et spørsmål om mening. Når et sinn trenger noe, vil ha noe og får det fra deg, vil det fremstå for deg som en ond ånd. Men for ham er du en god ånd, fordi du gir ham noe. Det er likt med disse gode humørene. Noen vil gi noe, jeg er en god ånd, jeg vil gi noe, noen andre kommer, bare tar det, uten å si takk og går bort. Nå kan jeg si at det er en dårlig ånd. Han gir meg ingenting i det hele tatt, bare tar det og går bort. For ham er jeg en god ånd, han er en dårlig ånd for meg.
Sannsynligvis vil du gå ut på ganske forskjellige ting. Spøkelser som tilkaller ondskap med onde ånder som vil drepe deg …
Igjen er det muligheten for at noen vil at du ikke skal gjøre noe, for eksempel skremmer han deg for å forhindre at du gjør det. Og du skjønner, dette er en dårlig ånd, den skremmer meg, den vil skade meg eller drepe meg. Men faktisk gjør han noe bra. Denne inndelingen i godt og ondt, du kan virkelig ikke gjøre det. Dette er virkelig et spørsmål om mening. Akkurat som svart / hvitt magi er et spørsmål om mening.
Hvordan påvirker det meg, hva gjør det, hvordan påvirker det det, hva gjør det og hvordan påvirker det tredjeperson, hva han gjør der. For den ene er den bra, for den andre dårlig. Når jeg pung lommeboken, er det dårlig for meg å ta penger, men det kan være bra for deg å ta penger ut av den. Hva er dårlig, hva er bra nå? Hvem av oss er bra? Hvem av oss er onde? Smakssak. Og det er det samme med åndene. Så ikke stirre på hva som er bra og hva som er ondt. Gjøken, hva gjør de, og hvorfor gjør de det? Da kommer du mye nærmere årsaken som er viktig.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qpnpDCQ0gz0[/embedyt]

Werbung